Tea tini

17 Ιούν 2020Cocktails

Υλικά

  • 150ml Πράσινο τσάι με lime&ginger
  • 30ml Βότκα
  • 1 Lime (χυμό και φλούδα)
  • 1 Ginger

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε το νερό (150ml) σύμφωνα με τις οδηγίες για να παρασκευάσουμε το τσάι. Αφού φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (70οC-80οC), τοποθετούμε το φακελάκι του τσαγιού, τη φλούδα (2-3 κομμάτια) από το lime (για αυτό το λόγο καλό είναι να επιλέξουμε βιολογικό lime) και λίγο ginger (όσο περισσότερο βάλουμε, τόσο πιο spicy θα είναι το τελικό αποτέλεσμα). Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε κάποια γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, μέλι, stevia κτλ) καλό είναι να το κάνουμε σε αυτό το στάδιο που το μείγμα μας είναι ακόμα ζεστό, για να μπορέσει να διαλυθεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια και αφού αφήσουμε να εκχυλιστεί το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες (3-5 λεπτά), το σουρώνουμε και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε έπειτα ένα ποτήρι για cocktail, το γεμίζουμε με πάγο και προσθέτουμε λίγο χυμό από το lime (5ml ή μία κουταλιά του γλυκού), τη βότκα, το τσάι που παρασκευάσαμε και τελειώνουμε με 1-2 κομμάτια από τη φλούδα του lime.

Απολαμβάνουμε…