Sparkling tea

8 Σεπ 2020Ice Tea

Υλικά

  • 150ml rooibos φρούτα του δάσους
  • 100ml ανθρακούχο νερό
  • 1/2 κουτ. μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες για να παρασκευάσουμε το τσάι που επιθυμούμε. Αφού φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (95οC-100οC για το συγκεκριμένο τσάι rooibos που επιλέξαμε), τοποθετούμε την ποσότητα του τσαγιού (1 φακελάκι) σε 150ml ζεστού νερού. Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε κάποια γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, μέλι, stevia κτλ) καλό είναι να το κάνουμε σε αυτό το στάδιο που το μείγμα μας είναι ακόμα ζεστό, για να μπορέσει να διαλυθεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια και αφού αφήσουμε να εκχυλιστεί το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες (5-7 λεπτά), το σουρώνουμε και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε ένα ποτήρι, το γεμίζουμε με παγάκια, προσθέτουμε τα 150ml τσαγιού, γεμίζουμε το υπόλοιπο με ανθρακούχο νερό και απολαμβάνουμε.

Ένας δεύτερος τρόπος για να πάρουμε ένα ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα, είναι η διαδικασία cold brew. Προσθέτουμε σε ένα μπουκάλι (1 1/2λιτ) ανθρακούχο νερό την αντίστοιχη ποσότητα τσαγιού για έξι φλυντζάνια (πχ 6 φακελάκια rooibos) και το τοποθετούμε από το βράδυ στο ψυγείο. Την άλλη μέρα το πρωί, σουρώνουμε τα φακελάκια τσαγιού και έχουμε με αυτόν τον τρόπο έτοιμο sparkling tea, το οποίο και σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια.

Ένα φυσικό και χωρίς χρωστικές sparkling tea ή ice tea με ανθρακούχο νερό, κατάλληλο για όλες τις ώρες.