Spicy rooibos με φράουλες

19 Ιούν 2020Ice Tea

Υλικά

  • 5 φακελάκια spicy rooibos
  • 10 φράουλες
  • 1/2 καυτερή πιπεριά ή πιπέρι cayenne

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε το νερό (1λίτρο) σύμφωνα με τις οδηγίες για να παρασκευάσουμε το τσάι. Αφού φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (95οC-100οC), τοποθετούμε τα 5 φακελάκια τσαγιού και τη μισή καυτερή πιπεριά (σε κομματάκια) ή μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι cayenne. Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε κάποια γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, μέλι, stevia κτλ) καλό είναι να το κάνουμε σε αυτό το στάδιο που το μείγμα μας είναι ακόμα ζεστό, για να μπορέσει να διαλυθεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια και αφού αφήσουμε να εκχυλιστεί το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες (5-7 λεπτά), το σουρώνουμε και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε έπειτα στο τσάι τις δέκα φράουλες κομμένες και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μία έντονη γεύση από φράουλα μαζί με την χαρακτηριστική γεύση του rooibos με τα μπαχαρικά και την καψάδα από την πιπεριά, ολοκληρώνουν τον απόλυτο συνδυασμό γεύσης… Δοκιμάστε το!!