Πράσινο τσάι με μέντα και βατόμουρα

2 Ιούλ 2020Ice Tea

Υλικά

  • 5 φακελάκια πράσινο τσάι με μέντα (ή 3 φακελάκια πράσινο τσάι και 2 φακελάκια μέντα)
  • 10 φέτες lime
  • 20 βατόμουρα

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε το νερό (1λίτρο) σύμφωνα με τις οδηγίες για να παρασκευάσουμε το τσάι. Αφού φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (70οC-80οC), τοποθετούμε τα 5 φακελάκια τσαγιού. Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε κάποια γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, μέλι, stevia κτλ) καλό είναι να το κάνουμε σε αυτό το στάδιο που το μείγμα μας είναι ακόμα ζεστό, για να μπορέσει να διαλυθεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια και αφού αφήσουμε να εκχυλιστεί το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες (3-5 λεπτά), το σουρώνουμε και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε έπειτα στο τσάι τα βατόμουρα και το lime και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μία διαφορετική συνταγή για το πολύ γνωστό moroccan blend με μία παραλλαγή με βατόμουρα. Η γλυκιά γεύση από τα βατόμουρα μαζί με τον άψογο συνδυασμό του πράσινου τσαγιού και της μέντας θα σας ενθουσιάσει!!