Μαύρο τσάι με πορτοκάλι και δενδρολίβανο

17 Ιούν 2020Ice Tea

Υλικά

  • 5 φακελάκια μαύρο τσάι με γεύση πορτοκάλι και μπαχαρικά ή 5 φακελάκια μαύρο τσάι English Breakfast
  • 1 Πορτοκάλι
  • 2 stick κανέλας
  • Φύλλα Δενδρολίβανου

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε το νερό (1λίτρο) σύμφωνα με τις οδηγίες για να παρασκευάσουμε το τσάι. Αφού φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (90οC-100οC), τοποθετούμε τα 5 φακελάκια τσαγιού, τη φλούδα από το πορτοκάλι (για αυτό το λόγο καλό είναι να επιλέξουμε βιολογικά πορτοκάλια), τα δύο stick κανέλας και μερικά (8-10) φύλλα δενδρολίβανου. Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε κάποια γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, μέλι, stevia κτλ) καλό είναι να το κάνουμε σε αυτό το στάδιο που το μείγμα μας είναι ακόμα ζεστό, για να μπορέσει να διαλυθεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια και αφού αφήσουμε να εκχυλιστεί το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες (3-5 λεπτά), το σουρώνουμε και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε έπειτα στο τσάι τον χυμό από το πορτοκάλι, μερικά φύλλα δενδρολίβανου και τα stick κανέλας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Είμαστε έτοιμοι για ένα γρήγορο, εύκολο, δροσιστικό, απολαυστικό και υγιεινό ice tea για όλες τις ώρες…