YUNNAN YLT – 200 ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ 100GR (CHINESE DRAGON)

5,60 συμπ Φ.Π.Α.

Σακουλάκι 100γρ

Κωδικός προϊόντος: L0952 Κατηγορίες: , , ,

Περιγραφή

YUNNAN YLT-200 ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ

Το YUNNAN YLT-200 ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ είναι ένα πολύ καλής ποιότητας μαύρο τσάι από την γνωστή περιοχή για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, τη Yunnan. Έχει, εκτός από τα μαύρα φυλλαράκια (πλήρως οξειδωμένα) και κάποια λεπτά χρυσοκίτρινα μπουμπούκια (πιο τρυφερά και λιγότερο οξειδωμένα φυλλαράκια).

Το YUNNAN YLT-200 ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ έχει έναν έντονο χαρακτήρα και μεγάλη πολυπλοκότητα. Το χρώμα του εκχυλίσματός του είναι έντονο και βαθύ καφεκόκκινο. Η γεύση του είναι γεμάτη και δυνατή, ενώ πρωταγωνιστούν οι νότες αποξηραμένων φρούτων και ωμών ξηρών καρπών. Το άρωμά του είναι δυνατό, με απαλές νότες βρεγμένου εδάφους, ενώ το εκχύλισμα έχει πολύ δεμένο σώμα και η επίγευσή του είναι διαρκής.

Αρχικά, το τσάι ήταν μόνο πράσινο. Όταν όμως η φήμη του ταξίδεψε στο εξωτερικό και η Κίνα άρχισε τις πρώτες εξαγωγές, το πρόβλημα της συντήρησης του κατά την διακίνηση, ήταν μεγάλο. Οι παραγωγοί έλυσαν το πρόβλημα αυτό την εποχή της δυναστείας των Ming με την πρώτη παραγωγή του μαύρου τσαγιού. Οι παραγωγοί άφηναν το τσάι να ζυμωθεί φυσικά, μέχρι τα φύλλα του να αποκτήσουν το κόκκινο χρώμα του χαλκού. Στη συνέχεια σταματούσαν τη ζύμωση με ζεστό αέρα. Μέχρι σήμερα αυτή είναι η διαδικασία, που καθορίζει το χρώμα, το σχήμα, τη γεύση και το άρωμα του μαύρου τσαγιού. Όλες οι χώρες που έχουν φυτείες τσαγιού, παράγουν μαύρο τσάι, εκτός από την Ιαπωνία. Ωστόσο οι πιο γνωστές για την καλή ποιότητα του μαύρου τσαγιού τους είναι η Ινδία, η Κεϋλανη (Sri Lanka), η Κίνα και η Κένυα.

Περισσότερες επιλογές σε σκέτο παραδοσιακό μαύρο τσάι, θα βρείτε εδώ…

Η ανάμιξη (το χαρμάνι) στο  τσάι είναι θεμιτή και μερικές φορές επιβεβλημένη, όταν γίνεται με τσάι ίσης αξίας. Στις σπάνιες όμως ποιότητες τσαγιού, η καλλιέργεια είναι ξεχωριστή, η παραγωγή μικρή, η επεξεργασία ιδιαίτερη και η αξία μεγάλη. Εκεί η ανάμιξη ή προσθήκη γεύσεων από λουλούδια, φρούτα ή μπαχαρικά, θίγει την ποιότητα και μειώνει την αξία του αυθεντικού.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,10 kg