LAPSANG SOUCHONG 8312 ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ 100GR (CHINESE DRAGON)

4,30 συμπ Φ.Π.Α.

Σακουλάκι 100γρ

Κωδικός προϊόντος: L0054 Κατηγορίες: , , ,

Περιγραφή

LAPSANG SOUCHONG-8312 ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ

Το LAPSANG SOUCHONG-8312 ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ έχει μέτρια καπνιστή γεύση και μεγάλα φυλλαράκια με ένα σκούρο εκχύλισμα. Συνοδεύει αλμυρές και καπνιστές γεύσεις. Η ιστορία λέει πως το αγαπημένο τσάι του Sherlock Holmes ήταν το lapsang souchong.

Στη διάλεκτο της περιοχής του Fukien, η λέξη souchong (xiao zhong) σημαίνει υποποικιλία, δηλαδή μία άλλη ποικιλία του μαύρου τσαγιού. Υπάρχει μία λαϊκή παράδοση που λέει πως κάποιοι εργάτες ανακάλυψαν το καπνιστό τσάι μάλλον τυχαία. Κατά την περίοδο της δυναστείας των Qing, μία στρατιωτική μονάδα πέρασε από το Xingcun (το χωριό του αστεριού) και κατασκήνωσε σ’ένα εργοστάσιο τσαγιού, γεμάτο με φρεσκοκομμένα φύλλα έτοιμα για επεξεργασία . Όταν οι στρατιώτες έφυγαν και οι εργάτες μπήκαν στο εργοστάσιο, αντιλήφθηκαν ότι δεν θα προλάβαιναν ούτε να στεγνώσουν τα φύλλα με το συνήθη τρόπο, αλλά ούτε και να τα διαθέσουν στην αγορά. Έτσι άναψαν φωτιές με ξύλα πεύκου για να επισπεύσουν το στέγνωμα. Τελικά, όχι μόνο κατάφεραν να προλάβουν την αγορά αλλά τα φύλλα με το άρωμα του καπνιστού πεύκου, έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Έτσι γεννήθηκε αυτό το προϊόν.

Το κάπνισμα:

Η διαδικασία του καπνίσματος είναι αρκετά περίπλοκη. Πρώτα μαραίνουν τα φύλλα τσαγιού πάνω σε φωτιά που καίει κλαδιά και κορμούς από πεύκα και κυπαρίσσια. Μετά το “τηγάνισμα” και την κυλίνδρωση, πιέζουν τα φύλλα μέσα σε ξύλινα βαρέλια και τα καλύπτουν με ύφασμα για να αρχίσει η ζύμωση / οξείδωση, μέχρι την ανάδυση μία ευχάριστης μυρωδιάς. Στη συνέχεια “τηγανίζουν” τα φύλλα και τα κυλινδρίζουν ξανά εως ότου αποκτήσουν λεπτό και ίσιο σχήμα. Μετά τα τοποθετούν σε μεγάλα καλάθια από bamboo που τα κρεμάνε σε καλαμωτή πάνω από κλαδιά πεύκων που καπνίζουν, για να στεγνώσουν αλλά και να απορροφήσουν το άρωμα του καπνού. Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία τα φύλλα είναι λεπτά, γυαλιστερά και μαύρα.

Το LAPSANG SOUCHONG ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΙΝΑΣ έχει έναν έντονο χαρακτήρα και μέτρια καπνιστή γεύση. Το χρώμα του εκχυλίσματός του είναι έντονο και βαθύ κόκκινο. Η γεύση του είναι γεμάτη και δυνατή, ενώ πρωταγωνιστούν οι νότες καπνιστών και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Το άρωμά του είναι δυνατό, ενώ το εκχύλισμα έχει πολύ συμπαγές σώμα και η επίγευσή του είναι διαρκής.

Περισσότερες επιλογές σε σκέτο παραδοσιακό μαύρο τσάι, θα βρείτε εδώ…

Η ανάμιξη (το χαρμάνι) στο τσάι είναι θεμιτή και μερικές φορές επιβεβλημένη, όταν γίνεται με τσάι ίσης αξίας. Στις σπάνιες όμως ποιότητες τσαγιού, η καλλιέργεια είναι ξεχωριστή, η παραγωγή μικρή, η επεξεργασία ιδιαίτερη και η αξία μεγάλη. Εκεί η ανάμιξη ή προσθήκη γεύσεων από λουλούδια, φρούτα ή μπαχαρικά, θίγει την ποιότητα και μειώνει την αξία του αυθεντικού.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,1 kg