Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία στη χώρα μας ανεβαίνει σημαντικά και όλοι αναζητούμε κάτι δροσιστικό, σας προτείνουμε δύο απλούς τρόπους για να δοκιμάσετε το τσάι σας κρύο.
Φτιάξε τσάι από ολόκληρα φύλλα τσαγιού, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές ή βελτιωτικά γεύσης!
1ος τρόπος: Φτιάχνετε το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες του ζεσταίνοντας όμως τη μισή ποσότητα νερού. Αφήνετε το τσάι να εκχυλιστεί και το σουρώνετε. Εάν θέλετε προσθέτετε ζάχαρη όσο το τσάι είναι ακόμη ζεστό. Ανακατέψτε ελαφρά και προσθέστε σιγά – σιγά την υπόλοιπη ποσότητα νερού από τη βρύση. Αφού το τσάι φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζετε στο ψυγείο όπου διατηρείται εως 4 μέρες.
2ος τρόπος: Γεμίστε μια γυάλινη κανάτα με φρέσκο νερό – (πχ 1lt)
Προσθέστε ελεύθερα τα φύλλα – δε χρησιμοποιείτε σουρωτήρι ή φίλτρο
-> μαύρο τσάι, rooibos 8gr (4 κουταλάκια του γλυκού)
-> πράσινο τσάι 6gr (3 κουταλάκια του γλυκού)
-> λευκό τσάι 5gr (4 κουταλιές της σούπας)
-> βότανα 15gr (6 κουταλάκια του γλυκού)
Σκεπάζετε την κανάτα και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12ώρες!
Σουρώνετε σε γυάλινο μπουκάλι, το διατηρείτε στο ψυγείο και το καταναλώνετε μέσα σε 5 μέρες!
extra tip: φτιάξτε παγάκια από το ίδιο εκχύλισμα για να μην αραιώνει με τα παγάκια από νερό!
extra tip 2: προσαρμόζετε τη δοσολογία σύμφωνα με την ένταση της γεύσης που προτιμάτε!