Πολλαπλές Εκχυλίσεις

Στη κατηγορία αυτή το τσάι εκχυλίζεται πολλές φορές. Δηλαδή, με την ίδια ποσότητα τσαγιού μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες από μία κούπες. Για να πάρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων αυτού του τσαγιού θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

– Ζεστή κούπα. Για να ζεστάνουμε τη κούπα ρίχνουμε μέσα βραστό νερό

– Θερμοκρασία νερού. Ζεσταίνουμε φρέσκο νερό σύμφωνα με τη θερμοκρασία που αναφέρεται στο πίνακα. Αφού αδειάσουμε το νερό που ζεστάναμε τη κούπα, ρίχνουμε μέσα το νερό με τη σωστή θερμοκρασία

– Τσάι. Ρίχνουμε στη κούπα την ποσότητα τσαγιού που αναφέρεται στο πίνακα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι. Σκεπάζουμε τη κούπα και τότε σιγά σιγά το τσάι «κάθεται» κάτω

– Εκχύλιση. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλιστεί 3-4 λεπτά και μπορούμε να ξεκινήσουμε να πίνουμε, αφού πρώτα το ανακατέψουμε ελαφρά. Τελειώνοντας το τσάι μας, τα φύλλα του τσαγιού θα πρέπει να μείνουν σκεπασμένα με λίγο νερό ώστε να μην στεγνώσουν και οξειδωθούν. Αργότερα, και μέσα στην ίδια μέρα, ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα στη κούπα. Πίνουμε για 2η φορά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανάλογα με τη δυνατότητα εκχύλισης που αναφέρεται στο πίνακα για το συγκεκριμένο τσάι

Σημείωση: Όσο μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις εκχυλίσεις, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα

Η ανάμιξη (το χαρμάνι) στο τσάι είναι θεμιτή και μερικές φορές επιβεβλημένη, όταν γίνεται με τσάι ίσης αξίας. Στις σπάνιες όμως ποιότητες τσαγιού, που η καλλιέργεια είναι ξεχωριστή, η παραγωγή μικρή, η επεξεργασία ιδιαίτερη και η αξία μεγάλη, η ανάμιξη ή προσθήκη γεύσεων από λουλούδια, φρούτα ή μπαχαρικά, θίγει την ποιότητα και μειώνει την αξία του αυθεντικού.